Varna izmenjava in hramba

 

Nazaj na prvo stran 

Zdravstveni podatki spadajo med najbolj občutljive podatke, ki jih moramo varovati tako izvajalci, kot posameznik.  Komunikacija  z uporabo elektronske pošte (e-maila) za izmenjavo osebnih in zdravstvenih  podatkov ni primerna, zato nam prosim ne pošiljajte elektronske pošte s prošnjami  za mnenja,  priponke z izvidi, napotnicami. . . ,  saj vam odgovora ne moremo (smemo) dati. 

 

Prav tako vam odsvetujemo, da s spletno pošto pošiljate  kopije svojih izvidov ali drugih osebnih podatkov komurkoli.  Res pa je, da imate, kot lastnik le-teh,  do tega  vso pravico.

 

Zaradi želje po ustrezni in varni izmenjavi, smo se pridružili storitvi Gospodar Zdravja, ki omogoča ustrezno in varno komuniciranje z nami.

 

Uporaba je za paciente brezplačna, zaradi identifikacije pa se zahteva registracija (ne potrebujete digitalnega certifikata). Registriani uporabniki  poleg možnosti e-posveta in naročanja napotnic, receptov, naročanja na termine… dobijo tudi možnost vodenja osebnega zdravstvenega kartona. 

V tem osebnem zdravstvenem kartonu (OZZ) lahko posameznik hrani vse svoje izvide (vseh različnih specialistov), vnaša osebne meritve (tlak, višina, teža, meritve pri astmi…), vodi evidenco cepljenja, kroničnih bolezni, zdravil, ki jih jemlje vsakodnevno… vsa vsebina pa je samo pacientova last in to ostane, tudi če zamenja osebnega zdravnika. Pacient sicer lahko poda dovoljenje za vpogled v njegov OZZ kateremukoli zdravniku, ki je registriran uporabnik (npr. vaš osebni zdravnik) in ga kasneje tudi umaknejo. Zdravniki tako nimajo avtomatskega vpogleda v noben OZZ, ravno tako zaposleni pri GZ (kot eni redkih ponudnikov IT rešitev v zdravstvu) nimajo programskega vmesnika za dostop do vsebine kartona pri pacientu ali pri zdravniku (vidijo zgolj identifikacijske podatke).

 

Gospodar zdravja je tako postal naš pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov za vsebino, ki jo posredujete preko tega portala in se hrani na naši strani, zavezujejo pa jih popolnoma enaka zakonska in etična pravila glede varovanja zdravstvenih podatkov, kot nas.

 

V kolikor bi želeli uporabljati storitev Gospodarja zdravja,  lahko več podatkov o njej najdete s klikom na to POVEZAVO

(Opomba: Zdravstveni zavod Revita je samo uporabnik storitve, vse morebitne zaplete pri njeni uporabi rešuje podjetje Gospodar zdravja d.o.o.)

 

Za komunikacijo z nami ali naročanje na pregled, kliknite zeleni gumb ob izbrani ambulanti in sledite navodilom.